Colaboratori adihadean.ro


Bloggeri

Mihai Fetcu

Rețetele lui Mihai

Taur. Workoholic. Tocilar. Fost sportiv de performanță, actual barman cu acte în regulă! Aşa începe povestea mea! De când am intrat pentru prima oară într-un bar, am fost atras ca un magnet de magia sticlelor. M-au fascinat mereu poveştile care se află în spatele lor dar mai ales modul în care un cocktail, bine preparat, poate să îţi schimbe ziua… Mi-a plăcut în mod special să urmăresc barmanul, acea persoanã specială care este responsabilă de tot ceea ce se întâmplă într-un bar! Începând cu momentul în care eşti primit în sanctuarul lui, de zâmbetul ştrengăresc pe care îl ai atunci când bei o băutură bună şi nu în ultimul rând de modul în care eşti condus atunci când hotărăşti că ai savurat destul! Cu toate lucrurile acestea în minte m-am decis că vreau să devin barman! Am pornit ca toţi ceilalţi de jos şi încet-încet am început să îmi provoc „status-quo-ul” în materie de bar. Mereu mi-a plăcut să fac lucrurile pe dos, să aleg calea mai grea şi într-un final am ajuns aici! Dacă am ajuns undeva… Îmi place ceea ce fac şi niciodată nu am fost prea obosit când a venit vorba de bar. Ador să „pierd ore” citind cărţi (de bar) sau scriind diferite articole pentru barmani pe blog-ul de pe Bar D.O.M.E. Consider că am primit foarte multe de la viaţă şi că poate este timpul să ofer ceva înapoi, aşa cã unul din job-urile mele aici va fi cel de ce coordonator. Voi coordona cât de bine voi putea rândurile ce urmeazã să le cititi, pentru ca voi să puteţi să desluşiţi, mãcar o parte din enigmele băuturilor şi ingredientelor. Atât pentru moment, sper că v-am fãcut cât de cât curioşi şi sper ca într-o zi să bem împreună un cocktail pe undeva prin ţară!

Andreea Dianu

Rețetele Andreei

Numele meu este Andreea și îmi plac prăjiturile cu ciocolată și fotografiile cu mâncare. Oricând aș renunța la un fel de mâncare pentru un desert, mai ales dacă este cu ciocolată. Îmi place să experimentez lucruri noi în bucătărie și îmi place ca desertul/mâncarea să aibă un aspect placut, de altfel pun foarte mult preț pe acest aspect. Vă invit să descoperiți rețetele mele pe site-ul Pasiune pentru bucatarie și pe acest site.

Lia Ștefan

Rețetele Liei

Numele meu este Lia și sunt o gurmandă, pofticioasă incurabilă, permanent cu gândul la următoarea provocare culinară.

Oricât aș încerca, nu reușesc să exprim în cuvinte fericirea pe care o simt atunci când gătesc.

Mr.Bunny’s Cooking Adventures


Vladimir Marian

Rețetele lui Vladimir

După ce am învățat matematică și eram capabil să intru la Poli am decis că mai bine dau la actorie … și-am intrat. După câteva roluri profesioniste am luat-o pe alt drum și am reușit să construiesc un bun început de carieră în corporație, intrând în clubul „serviciu – acasă”. Născându-se fiica mea, Ana, am decis să migrez spre orașul natal pentru a ne putea bucura de familie. Gătitul a fost pasiunea ce a stat lângă mine de la prima mâncare de mazăre pe care am învățat să o fac de la mama, până la gătitul sous vide. Când nu gătesc, mă gândesc la gătit, citesc despre tehnici și vizualizez destructurări ale tochiturii moldovenești. Acum a venit momentul să aflu dacă pot să duc pasiunea mai departe și să îmi încep viața printre oale.

Anca Aldea

Rețetele Ancăi

Mate-fizică în liceu, sociologie în facultate, publicitate și marketing pentru doisprezece ani, iar de trei ani mamă de fetițe gemene, titlu care a adus cu el ceva mai mult timp pentru statul printre oale, tăvi și rețete dragi. După cum limpede se înțelege, n-am știut încă din copilărie că-mi place gastronomia, deși îi invidiez pe cei ce-au avut revelația timpurie. Am încercat totuși să recuperez timpul pierdut, așa că m-am grăbit să-mi pun în buzunar o diplomă de cofetar-patiser și să populez peisajul autohton cu un blog culinar: planeteats.ro.

Mircea Banu

Rețetele lui Mircea

Acum doi ani jumate, la scurt timp după ce am declinat oferta din partea MIT pentru a coordona programul de cercetare aerospaţial pentru următorul deceniu şi după ce l-am refuzat personal pe Putin, care venise din vasta Rusie să mă recruteze în FSB, m-am decis să devin cofetar. Alegere înţeleaptă, dat fiind că ingineri aerospaţiali şi spioni găseşti pe toate drumurile şi prin toate AJOFM-urile, pe când de cofetari ducem lipsă. Sunt un autodidact ordonat, antisocial de ocazie, sociopat amator, arogant incurabil, cinic ironic, agnostic raţionalist şi tot ce e mai rău pe pământ. Contrar celorlalţi din breasla mea, care cică pun suflet în prăjiturile lor căci altfel nu ies, eu le fac cu ură şi-mi ies foarte bune. Sunt Mircea Banu, am 26 de ani şi sunt quasicofetar la Zexe Cofeturi. O să mai auziţi de mine...


Costin Barbutz

Rețetele lui Costin

M-am născut. Trăiesc în Timișoara și sunt contemporan cu mine și cu alte personalități. Am deschis prima oară ochii în Alba-Iulia acum 39 de ani, lângă o mamă din Buzăul montan și un tată din Aradul urban. Am crescut în Câmpulung Muscel, am făcut școala în Galați, de unde am plecat absolvent de flaut la clasa lui Dumitru Grigoraș. Logic, am făcut Facultatea de Drept în București. Am lucrat pe unde am fost primit, până am constat că practicarea dreptului în România e un fapt strâmb. Mi-am reașezat coloana vertebralăîn iubitul Câmpulung, de unde am fost extras de amor și trimis la Timișoara. Sunt fotograf de produs, axat pe zona restaurantelor, barurilor și hotelurilor și mă ocup de marketing on-line pentru același tip de locații, fiind post-universitar școlit în managementul și marketing-ul industriei ospitalității. Am trăit preponderent în bucătărie și pe coclauri, provenind dintr-o familie de preoți la a șaptea generație, pe parte maternăși vânători, pescari și măcelari, pe partea întunecată. Puteți vedea și citi poveștile mele culinare pe pagina de Facebook 16 minutes & guests, imposibilă fără iubita mea și soție, Silvia și fără ajutorul PR-ului Raluca Pușcău.

Oana Olguța

Rețetele Oanei

Mă numesc Olguța, am 25 de ani și o mare pasiune pentru deserturi și cofetărie. Deși jurnalist la bază, din 2012 sunt cofetar cu diplomă și blogger culinar, autoarea blogului Pastry Workshop. Am descoperit dulciurile la scurt timp după ce m-am apucat de gătit și m-am îndrăgostit iremediabil de felul în care cofetăria combină ingredientele, de știința din spatele rețetelor, de mousse și glazuri lucioase, de ciocolată și infinitele modalități de a o folosi. Am găsit în cofetărie ceea ce îmi aduce împlinire din punct de vedere profesional și în același timp, o mare provocare, căci nu e zi în care să nu ai posibilitatea să înveți si să experimentezi ceva nou. Viața mea gravitează între cofetărie, blog și fiul meu care e cel mai mare fan al prăjiturilor mele. În plus, de curând am descoperit o nouă pasiune – fotografia culinară – și încerc să le combin pe toate într-un stil de viață sănătos și plin de satisfacții.