Tot iarnă, tot tocană. De data asta, de vițel. Durează trei ore să o faci cumsecade. Partea bună e că în timpul acesta poți să faci și chiflele în care vei servi tocana.
Chiflele pot fi făcute ca aici. Să faci tocana e simplu: tai carnea (pentru patru porții ai nevoie de 600 de grame de piet de vițel, ceafă de vițel, spată ori rasol) în bucăți nu prea mari, nu prea mici (să le poți lua ușor în furculiță fără să ma folosești cuțitul).
Tai patru cepe în sferturi și le pui într-o oală rezistentă la cuptor, într-o lingură de ulei, alături de o foaie de dafin, un cățel de usturoi zdrobit, o linguriță de boabe de piper și un morcov mare făcut rondele.
Pui carnea peste ele, amesteci bine, torni două căni de supă de carne/supă de legume peste carne și pui un capac pe oală. După o oră iei capacul, amesteci conținutul unei conserve de roșii cuburi (400-450 de grame) cu mâncare din oală, torni roșiile în oală și pui oala în cuptorul încins, fără capac.
Lași oala acolo la 180 de grade Celsius pentru două ore. La final potrivești gustul cu sare, arunci câteva frunze de mentă în oală, pui capacul și lași mâncarea să se odihnească un sfert de oră înainte de a o mânca.Să fii sănătos.